Personal

Charlotte Wettberg

Ridskolechef, delägare, ridlärare

Arbetsuppgifter på ridskolan: Håller ridlektioner för både barn, ungdomar och vuxna, personalansvar, administration, håller privatträningar i dressyr och hoppning.

Egen häst och tävlingsmeriter: Jag har i nuläget en unghäst som heter Mantaro - kallas Mulle. Han är född 2020 och planen är att utbilda honom i både hoppning och dressyr. Min gamla dressyrhäst har jag lånat ut, men tidigare genom åren varit flitig på dressyrbanorna och tävlat dressyr upp till och med nivån Prix St. Georges. Jag har även tävlat andras hästar i MsvC/B-klasser i dressyr, samt i hoppning till och med 110 cm.

Arbetsmeriter: Jag är utbildad Hippolog, har en kandidatexamen i hippologi och även diplomerad Svensk Ridlärare Level II. Jag tog examen år 2012 och har sedan dess jobbat här på Varbergs Ridskola. Både före och under min utbildning har jag haft anställningar på ridskolor i Säffle och Kungsör.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Framförallt att få jobba med mitt stora intresse; hästar! Undervisning och utbildning av både ryttare och hästar ligger mig varmt om hjärtat, vilket gör att det här jobbet passar utmärkt! Jag gick in som delägare i ridskolan sommaren 2014, och sedan dess har jag också fått lära mig mycket mer om hur man driver en verksamhet och allt därtill, vilket är spännande och utvecklande!

Ida Hälldahl

Ridskolechef, delägare, ridlärare

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag har ridlektioner på olika nivåer och har även privatträningar för elever med egen häst. Jag har också hand om en del administrations samt ansvar över att se till att den dagliga verksamheten flyter på med hästar och personal.

Egen häst och tävlingsmeriter: Jag har tidigare haft ett flertal olika unghästar och tävlat MSV dressyr och 110 hoppning. Just nu har jag en valack som heter Excelzior KS, född 2010. Han har tidigare tävlat en del i hoppning och just nu tränar vi både hoppning och dressyr. Förhoppningen är att kunna tävla lite högre klasser i dressyr så småningom när vi är redo för det. Än så länge har vi tävlat upp till MsvA-nivå i dressyr.

Arbetsmeriter: Jag är utbildad hippolog, diplomerad Svensk Ridlärare Level 2 och har en kandidatexamen i hippologi. Under hösten 2014 började jag jobba på Varbergs Ridskola, och har dessförinnan jobbat som ridlärare på Hallsta Ridklubb och Nyköpings Ridsällskap samt som yrkeslärare på Sveriges Ridymnasium här i Varberg.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Jag älskar att jobba med både hästar och människor, ingen kombination mellan häst och människa är den andra lik vilket gör mitt jobb väldigt spännande. Det roligaste är att se både hästar och elever utvecklas på olika sätt!

Lina Karlsson Budde

Ridlärare

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag håller i ridlektioner på olika nivåer och har även privatträningar för elever med egen häst. Jag har ansvar för en del administration såsom fakturering, schemaläggning och kundkontakt. Ridning och utbildning av ridskolans ponnyer och hästar är också en del av mina arbetsuppgifter.

Egen häst och tävlingsmeriter För tillfället har jag ingen egen häst. Nu när jag inte har någon häst passar jag på att rida extra mycket på ridskolans fina hästar och ponnyer. Jag har tävlat i både hoppning och dressyr upp till LA-nivå.

Arbetsmeriter: Jag har jobbat på Varbergs Ridskola sedan sommaren 2013. Har en kandidatexamen i hippologi och är diplomerad Svensk Ridlärare Level II. Jag har även läst pedagogik och ekonomi på universitetsnivå.

Har tidigare jobbat som ridlärare på Björneröds ridcenter, Clarebergs ridklubb och Ranchens ridläger.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Att det är varierande och att jag får jobba med mitt intresse.

Åse Persson

Ridlärare

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jaghar ridlektioner för olika nivåer för både nybörjare, juniorer och seniorer. Utöver det så har jag även ansvaret över våra fantastiska halvfodervärdar.

Egen häst och tävlingsmeriter: Jag har en egen häst, Grace Kelly, som är min första och enda egna häst hittills. Innan hon blev min så red jag och tränade med andras hästar otroligt mycket utöver att rida på ridskola. Jag har startat på tävling upp till Msv i dressyr och 110 cm i hoppning.

Arbetsmeriter: Jag är utbildad Hippolog, har en kandidatexamen i Hippologi från 2020 och är även Svensk Ridlärare Level II. Jag har tidigare jobbat på Marks Ridklubb som ridlärare (både före och efter min utbildning) innan jag började här i Varberg efter sommaren 2021. Utöver arbetet på ridskola har jag även haft en del träningar i både dressyr, hoppning och kadrilj för ryttare med egen häst.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Det roligastemed mitt arbete är att få jobba med det jag brinner för och att få göra det tillsammans med fantastiska kollegor (både två- och fyrbenta). Att få utveckla ryttare/ekipage och samtidigt utveckla mig själv.

Laura Östergaard

Ridlärare, instruktörselev

Laura började på ridskolan som elev när hon var barn. Hon är mer eller mindre uppväxt här i stallet och via Ledstjärnorna har hon gått alla steg (hästskötare, stallvärd, stallelev, instruktörselev) och är efter sin gymnasietid anställd som ridlärare hos oss, och en mycket uppskattad sådan!

Marie Wahlström

Stallpersonal, stallansvarig

mer info kommer!

Arbetsuppgifter på ridskolan:

Arbetsmeriter:

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola:

Emelie Kroon

Stallpersonal

Arbetsuppgifter på ridskolan: Arbetar i stallet och med hästarna, utför alla uppgifter kopplat till det.

Arbetsmeriter: Har gått hästhållningslinje på Kvinnerstaskolan i Örebro, gick ur 2004. Har jobbat på Mellerud Ridklubb i många år som stall- och hästskötare. Har även arbetat som beridare med rida in unghästar, och att arbeta hästar från marken. Jag har tidigare tävlat MSV B i hoppning. Har nu en unghäst hemma, våra mål att komma ut och tävla och ha rolig tillsammans. Vi tränar varierat i dressyr, hoppning, WE och horsemanship.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Att det är varierar med uppgifter, få arbeta med det jag gillar. Att vara med alla härliga två- och fyrbenta arbetskollegor i stallet. Bättre ställe finns inte! :)

Malin Jönsson

Stallpersonal

Arbetsuppgifter på ridskolan: Jag arbetar i stallet varje vardag. Jag fodrar, mockar, sköter om hästarna och har extra ansvar för tvätten och sadelkammaren.

Arbetsmeriter: Jag har ridit och jobbat på Varbergs Ridskola i många år. Min favorithäst i stallet är Max. Jag rider lektion en gång i veckan och brukar vara med på ridskolans dressyrtävlingar.

Roligast med jobbet på Varbergs Ridskola: Det roligaste är att sköta om hästarna och att vara i stallet.

Carolin Magrino

Instruktörselev, helgpersonal

Carolin är en av våra instruktörselever. Hon jobbar även i stallet vissa helger.

Signe Espersson

Instruktörselev

Signe är en av våra instruktörselever.

Findus

Stallkatt

Eddie

Stallkatt

Flyttade till oss sommaren 2021 och såklart döpt efter då nyblivne OSguld-hästen King Edward, "Eddie"!

Lina Berglund

vikarie

Lina hoppar in som vikarierande ridlärare vid behov.

Till vardags har hon numera ett annat yrke, men har tidigare en mångårig erfarenhet av att jobba på ridskola och hålla ridlektioner. Lina är dressyrdomare och överdomare, och har dessutom sin egen häst Ambi uppstallad i ridskolestallet. Det är alltså sannolikt att ni träffar på henne i stallgången!

Lindha Svensson

vikarie

Lindha hoppar in som ridlärarvikarie vid behov. Hon har tidigare jobbat som ridlärare här på ridskolan.

Till vardags jobbar hon som resurs inom skolan och tränar och tävlar i dressyr med sin egen häst Ninja.

Saga Kullberg

vikarie

Saga hoppar in som ridlärarvikarie vid behov.

Till vardags driver Saga egen verksamhet på Olsegården i Tvååker med tävlingshästar, hästar till utbildning och försäljning.