Hästar vi minns

Murre

Mer info

Heter egentligen Murciélago
född 2008
e. Camaro M ue. Electro
SWB
brun
ca 172 cm


Murre är en glad och positiv kille som är duktig på både hoppning och dressyr. Vi fick köpa honom av familjen Tillerås, där han är född och uppvuxen. Innan han kom till oss har han tävlat hoppning framgångsrikt upp till och med 120 cm. Han är välriden i dressyren och är en fena på att byta galopp, då tycker han själv att han är jätteduktig! I hoppningen kan han än så länge vara ganska pigg och hoppa stora språng (han minns sin karriär på tävlingsbanan!) som kan vara lite svåra att följa om man inte är så van, därför krävs det en ryttare med god balans på hopplektionerna.

Murre såldes i december 2023 vidare till en av våra före detta ridlärare. Han var en uppskattad skolhäst under många fina år, men tillslut kände vi att han önskade sig en annan vardag för att vara riktigt lycklig. När möjligheten dök upp valde vi därför att sälja honom. 

Piff

Mer info

Heter egentligen Pifagor
f. 2017
Ryskt halvblod
160 cm i mkh

Piff kom till ridskolan hösten 2021 som unghäst. Eftersom han fortfarande är så ung så går han bara ett fåtal lektioner just nu och med sin halvfodervärd. Han är en otroligt snäll och okomplicerad häst i all ridning och hantering. Piff är lagom pigg med mjuka gångarter, han är duktig på att hoppa och hoppar med fin teknik och spänst! 

Piff flyttade till ett nytt hem i augusti 2023. Vi hade sedan en tid märkt att han inte riktigt trivdes hos oss mentals, plus att han hade lite fysiska känningar som behövde en form av rehab som vi hade svårt att lösa här på vår anläggning. Vi har fått rapporter om att han lever vidare, frisk och nöjd i sitt nya hem! <3

Sonnet

Mer info

Heter egentligen Morepark Sonnet
f. 2009
okänd härstamning
imp. Irland
skimmel
144 cm
D-ponny


Sonnet köptes våren 2019 från en familj i Varberg. Hon är en mild och trevlig fröken som tar det mesta med ro. Ibland kan man behöva vara lite tydlig för att hon ska hålla ett lagom tempo, men hon är alltid snäll och trygg, både med orutinerad som rutinerad. Hon har snabbt blivit en favorit hos många!

Sonnet galopperade vidare till de evigt gröna ängarna i augusti 2023. Tyvärr hade hon så kallades skimmelknölar, en form av godartade tumörer som oftast inte orsakar något problem. I Sonnets fall växte de dessvärre i näshålan, och över sommaren blev den såpass stor att hon började få svårt med sin andning. Operation var inte möjligt och därför blev vi tyvärr tvungna att låta henne somna in.

Romeo

Mer info

Född 2002
Lettiskt varmblod
Mörkbrun
155 cm


Romeo är en liten charmig häst som är trevlig att rida i både hoppning och dressyr. Han är mjuk och smidig i kroppen och om man gör rätt får man en väldigt bra känsla. Kvick och känslig är också två ord som beskriver honom väl. Han kom till ridskolan hösten 2008. Tyvärr har han numera en skada som gör att han inte ska hoppa, men han vill gärna leverera sitt allra bästa på dressyrlektionerna!

Romeo galopperade vidare till de evigt gröna ängarna i juni 2023. Detta efter otroligt många års trogen tjänst här på ridskolan. På senare år hade han en del problem med ömma hovar och strålben som gjorde ont. Länge lyckades vi hålla det i schack med specialskoningar men tillslut gick det tyvärr inte att hålla honom smärtfri längre. Han fick en härlig sista tid på sommarbetet med sina kompisar och det godaste försommargräs, det känns fint!

Claude

Mer info

f. 2010
e. Kroongraaf
Imp. Irland
Brun
ca 163 cm


Claude har tidigare gått en del hoppning på Irland innan han flyttade till oss. Han är en mycket trevlig liten häst som gillar att arbeta oavsett om det är hoppning eller dressyr som står på schemat. Han är också en riktig gentleman i stallet som gillar att bli ompysslad. 

Claude fick tyvärr problem med hälta på ett bakben och efter flertalet behandlingar och konvalescensperioder så fanns inte längre något att göra. Claude galopperade vidare till de evigt gröna ängarna i april 2023.

Candy

Mer info

Heter egentligen Apple Candy
född 2010
Imp. Irland
Skäck
Ca. 134 cm/mankhöjd

Candy flyttade in till ridskolan hösten 2020. Innan hon kom till oss har hon tävlat fälttävlan. Candy är en rolig ponny som gillar att galoppera och hoppa, gärna med lite fart! 

Candy visade efter en tid att hon inte uppskattade miljön på ridskolan med en ganska livlig miljö, ryttarbyten osv. Vi valde därför motvilligt att sälja denna otroligt fina och trevliga ponny vidare. Hon flyttade till Skåne som privatponny i mars 2023.

Felix

Mer info

Född 1993
e: Galaeaz ox
Svensk Ridponny
Fux
D-ponny


Mycket fin och känslig i dressyren. Går ej med på hoppning då han tycker att det är läskigt med hinder. Han är mysig i stallet och gillar när man pysslar med honom! En riktig stjärna i dressyren! Felix är korsning mellan arab & russ.

Felix, vår älskade Felix. Han blev hela 29 (!!) år innan hans hälsa började tala om för oss att det var dags att ta farväl. I nitton fantastiska år bodde han här på ridskolan och han var lika snäll och glad varenda dag. Han somnade in i augusti 2022 efter en lång skön sommar på sommarbetet. 

Mulle

Mer info

Heter egentligen Maxim Jázmin
Född 2010
e. Maxim Maharadzsa - ue. Ramzes
Ungerskt halvblod, imp. Ungern
Fux
ca 160 cm


Mulle flyttade till oss i november 2017. Han är en trevlig kille med god potential. Han är en häst med utstrålning som gör sig väl i både dressyr och hoppning!

Vi började se tecken på att Mulle tycker miljön i vårt stall är påfrestande - med många elever och mycket stim, därför såldes han till Sveriges Ridgymnasium i Varberg - där kommer han fortsätta vara skolhäst men i en lugnare stallmiljö vilket han verkar vara väldigt nöjd med! 

Blondie

Mer info

Heter egentligen Ivon R
f.2013
e: Vittorio ue: Ustinov
KWPN
Fux
178 cm mkh

 

Blondie kom till ridskolan sent på hösten 2021. Hon är född i Holland men innan hon flyttade till oss var hon på en mindre ridskola så hon är van vid att gå lektioner. Blondie är en väldigt rutinerad hopphäst och har tävlat upp till 1.25m tidigare. 

Trots att hon är stor på höjden är hon väldigt lätt för hjälperna och känns inte så stor att rida som hon ser ut! Blondie kommer börja slussas in i verksamheten under våren. 

Efter en kort tid på ridskolan märkte vi att Blondie inte trivdes med för många olika ryttare och såldes därför till en privatperson i Varberg. Vi önskar dem lycka till i framtiden! 

Max

Mer info

Heter egentligen Millachess
Född 2004
e: Chess ue: Turban Rose
SWB
Brun
ca 165 cm


Max kom till ridskolan när han var bara 4 år. Han har utbildats av Jenny Odén som haft honom på foder, och av Johanna som tävlat honom upp till 1.10 i hoppning. Han och Jenny vann ridskolemästerskapen i Halland 2010 där de tävlade både i hoppning och dressyr.
Max är riktigt fin i både hoppning och dressyr, men kan vara lite bekväm av sig ibland och det gäller att få igång bakbenen om han skall jobba ordentligt. Han har varit ute och tävlat i hoppning med flera placeringar.

Under hösten 2021 fick Max problem med en skada på sina strålben, trots lång rehab och många försök till att få honom frisk lyckades vi inte fullt ut. Han kommer inte hålla för det arbetet en ridskolehäst gör och vi har därför valt att pensionera honom. Han fick därför våren 22 flytta hem till Johanna Wigermo och bo på hennes lösdrift, där han fungerar som sällskapsfarbror och går lite promenadturer i skogen. Vi önskar honom en härlig pension! 

Sansa

Mer info

Heter egentligen Kilcorban Sunny D
Född 2012
okänd härstamning
Imp. Irland
Gulbrun
C-ponny ca 136 cm


Sansa flyttade till ridskolan i september 2017. Då var hon bara fem år och ganska så grön men väldigt snäll och positiv. Sansa har ett trevligt temperament, är mjuk och fin i dressyr och gillar att hoppa.

I långa loppet så trivdes Sansa tyvärr inte helt 100 med livet på ridskolan. Hon visade det genom att bli sur och nafsig i stallet, på ridlektionerna har hon dock alltid varit fin och uppskattad, men vi valde att låta henne byta miljö. Hon såldes till en av våra gamla elever och lever nu ett härligt liv som privatponny.

Märta

Mer info

Heter egentligen Ardnacashel Fox
f.2005
Imp. Irland
skimmel
Ca 140 cm
C-ponny

Märtas flytt till ridskolan blev lite av en överraskning då det var ett snabbt beslut att köpa henne. En extra stor överraskning dessutom, eftersom hon var dräktig och skulle föla under våren 2020, strax efter att hon kom till oss! Den 5 april 2020 födde hon ett friskt och kaxigt stoföl här på ridskolan. Fölet är kvar i ridskolans ägo och heter Mirakel / More Than a Miracle.

Märta sattes igång efter att hon vants av från sitt föl vintern 2021. Dock var hon aldrig riktigt tillfreds med att vara ridskoleponny hos oss, så vi beslutade att sälja henne vidare sommaren 2021. Hon flyttade till en gård utanför Svenljunga där hon blev familjehäst och rids främst av en mindre vuxen ryttare!

Abbe

Mer info

Heter egentligen Airborn
f. 2006
e. Albatros - Landor S
Oldenburgare
brun
ca 163 cm


Abbe är en välskolad kille som har en hel del rutin i bagaget. Han har tidigare tävlat en hel del i hoppning upp tom 130 cm, både i Sverige och utomlands. Han trivs dock bättre med att hoppa "lagom högt" som han gör till vardags på ridskolan. Abbe är väl grundutbildad, har lagom framåtbjudning och en trevlig ridbarhet. För ryttaren handlar det om att hitta den rätta balansen mellan skänkel, säte och hand - gör man det så jobbar han på superfint!

Abbe pensionerades från ridskoleverksamheten sommaren 2021. Han hade då börjat visa på att han kände sig "klar" med sin tid här. Han hade även haft några mindre skador vilket gjorde att han passar bättre för ett mer lågintensivt arbete som privathäst. Han flyttade till en liten gård utanför Varberg där han får lugn & ro, lagom mycket motion och kan njuta av livet!

Alfons Åberg

Mer info

Heter egentligen Sunny Daz
f. 2006
Imp. Irland
B-ponny


Alfons är en riktig charmknutte med glimten i ögat! Han har en härlig inställning till livet och är uppskattat av många elever! Han håller ett lagom tempo, alltid framåt utan att bli het, och är väldigt snäll & duktig i hoppningen. Hans trav är väldigt studsig att sitta i, bra träning för alla blivande dressyrryttare! ;) I dagsläget är han stallets minsta häst.

Alfons pensionerades våren 2021 på grund av att han fått två sjukdomar; PPID (en hormonsjukdom som är vanlig på äldre ponnyer) och spatt. Detta gjorde att han hälsa försämrades och han orkade inte längre med det arbete som det ändå innebär att vara ridskoleponny. Han kan dock leva många glada dagar i hagen, även om hans sjukdom PPID kräver livslång medicinering. Han flyttade hem till en av ridskolans elever och för att bli sällskapshäst åt familjens andra ponny!

Poppy

Mer info

Heter egentligen Patricks Projekt
född 2004
e. Okänd
Imp. Irland
Brun
Sto
D-ponny, ca 146 cm


Poppy är ett sto med mycket energi som gillar både hoppning och dressyr om ryttaren är mjuk och följsam. 

Poppy såldes till en av ridskolans elever våren 2021. Hon hade då på olika sätt börjat visa ovilja på ridlektionerna och vi kände att hon skulle ha en bättre tillvaro som privatponny. Hon bor idag på en gård utanför Varberg och har blivit en riktig perfect match för sin nya ryttare där hon fungerar ypperligt som den läromästare hon är!

Shelley

Mer info

f. 2006
e. Norhaven Apache u. Annie the Musical
Imp. Irland
Skäck
ca 165 cm


Shelley är en fröken som alltid är på väg framåt! Ibland så mcyket så hon kan bli lite snabb, hon behöver därför hjälp av ryttaren med många avstämningar så att hon rör sig i ett balanserat tempo. Hon är alltid snäll, både i hantering och ridning. Hon har visat sig vara riktigt duktig och smart i hoppningen, så bara ryttaren vågar lita på henne så sköter hon resten själv!

Shelley började plötsligt att uppvisa ett beteende där hon var obekväm med ryttare på ryggen. Vi provade olika varianter av vila, rehab och såklart veterinärbesök, men tyvärr visade röntgenplåtar att hon hade stora förändringar i sin rygg som hon börjat få problem av. Eftersom Shelley alltid varit en väldigt snäll, men samtidigt väldigt speciell fröken med nära till oro och mental spänning kändes det väldigt tveksamt hur hon skulle fungera i en annan miljö. Därför valde vi att låta henne somna in här hos oss våren 2021.

Kompis

Mer info

Heter egentligen More Than Just a Fellow
f. 2016
e. Fetcher N – ue. Sally – Karandasj*
SWB
Mörkbrun
ca 175 cm


Kompis är ridskolans egen uppfödning! Han är ännu för ung för att vara med i
ridskoleverksamheten. Han grundutbildas av personal med målet att han ska bli en
trevlig och väl utbildad häst att rida i både dressyr och hoppning, för att i framtiden
kunna glänsa som ridskolestjärna! På grund av sin storlek så får han en ganska lugn start
på ridkarriären, det gäller att bygga upp en stor häst med försiktighet för att den ska
hålla!

Tyvärr kom aldrig Kompis igång i det arbete som vi såklart hoppats på ända sedan den dagen vi körde hans mamma till seminstationen. Han drogs med problem i sin rygg och sannolikt var det orsakat av en skada han gjort sig i hagen innan han ens reds in. Tyvärr medförde detta smärta för honom som vi aldrig kom till rätta med, trots flertalet försök med veterinärbehandlingar, rehab osv. Tillslut kunde vi se att han även hade ont av att bara röra sig i hagen. Han fick därför tyvärr somna in i januari 2021.

Fanny

Mer info

Född 2005
Okänd härstamning
Import Irland
Skimmel
maxad B-ponny


Fanny är en pigg och glad ponny som flyttade till oss våren 2014. Fanny gillar fart, framför allt när hon får galoppera på långsidorna. Mjuk och skön att sitta på och en stor favorit på exempelvis ridlekis!

Fanny utvecklade med åren melanom = godartade hudtumörer som är vanliga hos skimlar. Dessa är sällan något problem, med undantaget då de börjar växa på ställen där de stör kroppens funktioner. Tyvärr fick Fanny flertalet allvarliga koliker och tillslut fick vi inse att dessa orsakades av invärtes tumörer som störde mag-tarmkanalen på henne. Tyvärr fanns inget att göra så hon fick somna in under hösten 2020.

Abbey

Mer info

Heter egentligen Abbeygail
Född 2003 e. Bram- Sky High
New Forest
Brun
144 cm
D-ponny


Underbart sött sto som är lite känslig och pigg i ridningen. Med duktiga ryttare är hon väldigt fin i dressyren och hon kan hoppa riktigt bra! Hon tycker om när man rider med en stilla och mjuk hand och stadig sits. Hon kom till ridskolan sommaren 2009.
Har varit ute och tävlat hoppning upp till 90 cm med våra duktiga elever.

Abbey pensionerades i början av hösten 2020. Då hade hon sedanen tid tillbaka haft återkommande problem med gaffelbanden på sina framben. Det gjorde tyvärr jobbet på ridskolan olämpligt för henne. Därför fick hon gå i pension och blev sällskapshäst i ett mindre stall i Laholm!

Classic

Mer info

Heter egentligen Eponastablec Classic Vision
f. 2014
e. Glenanareen Prince – Classic Vision
imp. Irland
fux
ca 168 cm


Classic är ett fuxsto med mycket vänlighet men också en del integritet. Hon har ett härligt ”go” i sig själv och är trygg i de flesta sammanhang. Classic köptes direkt från Irland hösten 2019, då var hon bara 5 år och ganska grön och därför skolas hon försiktigt in i verksamheten. Hon går bara med rutinerade elever ett par gånger/vecka, utöver det utbildas hon av vår personal och instruktörselever.

Classic hade svårt att anpassa sig till ridskoleverksamheten med de ryttarbyten osv som det innebär. Däremot hade hon klickat väl tillsammans med sin dåvarande halvfodervärd som vi därför valde att sälja henne till. Hon flyttade från oss hösten 2020.

Breeze

Mer info

Heter egentligen Creaga Coral Breeze
f. 2007
Imp. Irland
145 cm
D-ponny


Breeze var inte alls mycket utbildad när hon flyttade till oss. Vår instruktör Lina gjorde ett bra jobb med henne och idag är hon en riktigt fin dressyrponny för den som har kvicka skänklar. I hoppningen får man vara tydlig med väg och tempo, men om man klarar det hoppar hon jättefint. Breeze och Lina vann KM i dressyr för privathästar år 2014!

Breeze pensionerades från ridskolan våren 2020. Tyvärr hade hon permanenta skador i bl.a. ryggen som gjorde att hon inte skulle ridas/tränas mer. Trots försök till rehab under lång tid så kom hälta och smärta tillbaka med ryttare på ryggen. Hon flyttade till ett hem där hon fick gå i pension som sällskapshäst. Med en del tur kanske hon kan få ett föl i framtiden då hon har en fin härstamning!

Prisse

Mer info

Heter egentligen Surprise II
Född 2011
okänd härstamning
Imp. Irland
Skimmel
D-ponny ca 145 cm


Prisse flyttade till ridskolan i juni 2017. Han är en glad kille med en del humor! Ibland kan han uppfattas som lite ”bufflig” men i själva verket är han snarare väldigt känslig, men reagerar med att göra sig lite okänslig när han inte förstår vad man menar. Prisse är duktig att hoppas och har hittills startat klubbtävling i hoppning 80 cm.

Såldes hösten 2019 på grund av att han tröttnade på att gå ridlektioner. Prisse är en ponny med humor så han började hitta på lite egna tricks för att visa det, dock var de inte alltid så uppskattade av ryttare och ridlärare ;) Han fick bli privatponny istället och flyttade till en familj strax söder om Varberg.

Born

Mer info

Heter egentligen Born 2 Love U 2 Y
född 2003
e. Love 2 U 2 - Kaliber
SWB
ca 163 cm


Born är en genomsnäll och trevlig herre. Han är känslig att rida och går allra bäst med en ryttare som har mjuk, stilla hand om som kan rama in honom med skänklarna. Han är duktig och välutbildad både i hoppning och dressyr. Ger en fin ridkänsla! Innan han kom till oss har han tävlat i hoppning upp till 115 cm.

Såldes hösten 2019 på grund av att han behövde lugnare arbete för att kunna leva & må bra i flera år till! Flyttade till en familj i Varberg.

Sessan

Mer info

Heter egentligen Less of That
f. 2010
Okänd härstamning
Import Irland
Brun
D-ponny ca 142 cm


Sessan flyttade till oss i september 2018. Hon gillar att bli ompysslad och är väldigt snäll. Trevlig i både hoppning och dressyr för den som har lite kvicka skänklar. 

Såldes hösten 2019 pga att hon ej trivdes i ridskolemiljön.

Pixie

Mer info

f. 2008
Import Irland
Tigrerad
B-ponny


Pixie är en charmig ponny av mindre modell. Hon har en härlig uppsyn med bus i blicken även om hon alltid är väldigt snäll. Pixie har snabbt blivit en favorit bland många och har anpassat sig väl på lektionerna, nu fungerar hon bra på de allra flesta lektioner, men givetvis med lite mindre ryttare eftersom hon är så liten :)

Pixie såldes som barnponny till en privatperson våren 2019. Hon kände sig klar med ridskolelivet och villa ha en lugnare tillvaro!

Bernie

Mer info

Heter egentligen Little Boy Bertie
f. 2011
Imp. Irland
mörkbrun
D-ponny, ca 142 cm


Bernie är en ponny med karaktär! Han är duktig att hoppa och gillar det, men både i hoppning och dressyr krävs det en tydlig ryttare som får honom att förstå uppgiften, annars kan han bli lite fundersam och stanna upp. Av den anledningen gillar han ännu inte att vara den häst som ska gå först i ledet.

Bernie såldes våren 2019 eftersom han inte trivs med den intensiva miljön som en ridskolehäst har runt sig. Han bor nu hos en familj med framtidsplan som fälttävlansponny! Vi önskar Bernie och Annie lycka till framöver. 

Daisy

Mer info

Heter egentligen Blennerville Daisy
Född 2010
okänd härstamning
Imp. Irland
Skäck
D-ponny ca 148 cm


Dasiy är en arbetsvillig och vänlig häst mes trevlig energi. Hon är dock ganska så känslig så hon uppskattar en ryttare med mjuk hand, bra balans och följsamhet. Daisy har mjuka, sköna gångarter och hoppar både gärna och bra! 

Daisy fick p.g.a. en skada på ledbrosket somna in våren 2019. Trots upprepade behandlingar och lång konvalescens ville det tyvärr inte läka. Tack för allt Daisy! 

Dundee

Mer info

Heter egentligen Arkle Dun Dee
f. 2008
Okänd härstamning
Imp. Irland
Gulbrun
maxad D-ponny


Dundee är en häftig ponny med mycket karaktär! Hoppning är hans favoritgren och där hoppar han både snyggt och bra, och gärna med lite fart. Han är ännu relativt ny på ridskolan så därför skolas han in genom att i början ridas av våra mer rutinerade elever.

Dundee visade sig ha en genetisk hovsjukdom - "Hoof Wall Seperation Disease" som tyvärr inte gick att bota. Han fick tyvärr somna in i oktober 2018. 

Rosie

Mer info

Heter egentligen Mulvin Rosie
f. 2010
okänd härstamning
Imp. Irland
Skimmelskäck
ca 135 cm


Rosie är vårt senaste tillskott på ridskolan så vi har inte riktigt hunnit lära känna henne ännu. Hon verkar vara en vänlig ponny som än så länge tycker det är lite läskigt med den nya miljön, hon vill därför ha det lugnt omkring sin plats i stallet. Hon kommer utbildas vidare av personalen och sedan börja skolas in på lektioner, till att börja med med våra lite mer rutinerade elever.

Tyvärr hade inte Rosie de egenskaper vi söker hos en ridskoleponny, därför kändes det bättre att hon fick flytta till ett annat hem. Hon lämnades därför tillbaka till köparen efter 2 månader på prov hos oss.

Peter Pan

Mer info

Född 1994
Import Danmark
Brun
155 cm


Tävlat både hoppning och dressyr på lokal nivå och vann KM i dressyr över alla privatryttare 2009 tillammans med Anki Yngve! Jättesnäll och lugn häst som alltid gör sitt bästa. Kan gå riktigt bra med duktiga elever, men också vara lugn som en filbunke på nybörjarlektioner för barn. En riktig klippa i alla lägen! (men tycker att det är läskigt att tävla på bortaplan i hoppning så det slipper han!)

Peter Pan pensionerades våren 2018 efter en fantastiskt lång och trogen tjänst. Han flyttade till ett lugnt hem på låndet med lättare promenadridning och mycket utevistelse i härliga hagar.

Tara

Mer info

Heter egentligen Tara Dove
f. 2009
e. Newgrange Oisin - New Beginning
Connemara
Imp. Irland
skimmel
ca 147 cm


Tara köptes i mars 2016 och var då en ganska orutinerad ponny. Hon har vidareutbildats av både ridlärare och sin halvfodervärd så med tiden har hon blivit en betydligt mer välskolad ponny! Hon vill ha enkla, tydliga signaler från ryttaren och eftersom hon är en känslig ponny så gillar hon en ryttare som är mjuk och följsam. Tara är en vänligt inställd och lite försiktig ponny som är fin i både dressyr och hoppning. Hon är ännu inte lämplig för våra mindre rutinerade elever.

Tara var tyvärr med om ett par oturliga händelser på ridskolan där hon brev skrämd. Detta gjorde henne spänd vid lektionsridning i full grupp. Av säkerhetsskäl sålde vi henne därför till ett lugnare hem där hon kan slappna av och bli enmanshäst, och dessutom inte behöver ha lika mycket hästar och ljud runtikring sig när hon rids. 

Smultron

Mer info

Heter egentligern Virdarnas Smultron
Född 2001
e. Gullabos Herkules ue. Hoekshors Denny
New Forest
brun
147 cm

Smultron kom till Varberg våren 2010 från Värmland där hon tävlat flitigt i hoppning! Underbart söt och trevlig ponny som fungerar bra med både nybörjare och rutinerade ryttare. Är favorit bland flera elever.

Smultron såldes till Jasmin Sköldeklev i februari 2018. Smultron hade hunnit tröttna på livet på ridskolan och fick därför flytta till ett privatstall med en ägare.

Kotten

Mer info

Heter egentligen Contach
Född 2004
e. Lambourgini ue. Robbin
Fux
SWB
ca 168 cm


Kotten är tillbaka! Han har bott hos oss på ridskolan förut men såldes till vår dåvarande elev Gerda Jalmarsson. Vi lånar Kotten tillfälligt eftersom hans matte ska ha bebis. Under den tiden Gerda har haft Kotten så har de tävlat framgångrikt i hoppning till och med 110 cm. Kotten är en snäll häst som gillar att mysa i stallet!

Kotten lånades in till ridskolan under ett par år men i slutet av ht17 passade det bättre för ägaren att flytta honom till ett annat stall.

Hanna

Mer info

Heter egentligen Rosehanna SB
f. 2010
e. Sandhokan - Casanova af Mesballe
Knabbstrupper
tigrerad fux
C-ponny ca 137 cm


Hanna är en känslig, pigg och framåt ponny med fin hoppteknik. Hon är så länge är grön i sin utbildning och går därför endast med på utvalda lektioner.

Livet som ridskoleponny passade tyvärr inte för Hanna, hon såldes därför som privatponny. Hon är fortfarande "hallänning" så med en del tur kanske vi stöter på henne på tävlingsbanan en vacker dag!
 

Nike

Mer info

Född 1995
Import Irland
Mörkbrun
158 cm


Tävlat hoppning 1 m med placering. Charmig, genomsnäll men ibland dyker det upp spöken i hörnen av manegen, som tur är så är han inte så svår att övertala! Kom tillsammans med Armani från Irland. Går lektioner både med vuxna och barn, är väldigt lyhörd för hjälperna och mjuk att sitta på.

Nike fick somna in hösten 2017. Han började då känna av olika ålderskrämpor och eftersom han på många sätt var en speciell häst som blev väldigt stressad av andra rutiner än de han var van, så valde vi att låta honom somna in på hemmaplan. Nike har varit en av våra genom åren absolut främsta trotjänare!

Archie Flight

Mer info

Kallas för Archie
Född 1999
Import Irland
Mörkbrun
Irländsk sportponny
145 cm
D-ponny


Go och snäll ponny. Född på stuteriet Top Flight Equestrian på Irland. Blev klubbmästare i hoppning 2009. Tycker det är roligast att hoppa så då kan han bli lite pigg, men han bockar aldrig. Han kan gå fint i dressyr också men ryttaren får jobba lite för det! Har varit ute och tävlat med ridskolans elever under. Hoppat upp till 90 cm med bra resultat.

Archie gick i pension hösten 2017. Han fick då flytta till familjen Fransson som haft honom som sin stora favorit under många år. Han promenadrids och framför allt är han maskot och sällskap åt familjens större häst.

Hasse

Mer info

Heter egentligen Hansen
f. 2010
okänd härstamning
Imp. Danmark
fux
maxad D-ponny


Hasse är en av våra yngre hästar, han går nu med i verksamheten men vidareutbildas också av personalen när det behövs Tack vare sin storlek så används han både på junior- och seniorgrupper med lite mer rutinerade elever, han är ännu inte redo för nybörjarlektioner. Hasse har ganska mycket egen vilja så den som rider behöver ha lite skinn på näsan och tala om vem som bestämmer, gör man bara det så är han riktigt fin att rida i både dressyr och hoppning! I hoppningen är han fortfarande ganska grön och behöver lite inramning, men när han får bra förutsättningar så överraskar han ibland med superfina språng! 

Hasse trivdes tyvärr inte optimalt på ridskolan, därför valde vi att sälja honom. Hösten 2017 flyttade han till en familj utanför Göteborg.

Brian

Mer info

Heter egentligen Kingsland Briany
f. 2010
Imp. Irland
Skimmel
ca 153 cm


Brian är en väldigt snäll och lite försiktig kille. I ridningen kräver han än så länge en lugn och stadig ryttare med mjuka händer, eftersom han inte är så gammal och dessutom ganska känslig. Som den irländare han är så tycker han att hoppning är väldigt roligt! 

Brian hade en otursförföljd tid hos oss, först en gaffelbandsskada med lång läketid, och därefter upptäckte vi att han hade en skada i sin SI-led som tyvärr inte gick att behandla. Detta orsakade problem för honom, så därför fick han galoppera vidare till Trapalanda hösten 2017.

Lova

Mer info

Heter egentligen Lovely E van het Juxshoot
Holländsk Ridponny
Imp. Irland
D-ponny

Lova flyttade till ridskolan i maj 2015. Hon är en snäll ponny men med mycket fart i! Kommer dyka upp på fler och fler lektioner under året när hon har blivit mer inskolad. Hon är jätteduktig på att hoppa och ger en fin känsla där. I dressyren blir hon fin om ryttaren rider med en väldigt mjuk hand eftersom hon är känslig i munnen, något som kan vara lite klurigt eftersom samtidigt är väldigt pigg!

Lova var med om en olycka i hagen där hon ådrog sig en skada som visade sig inte bli bra. Vi provade med olika veterinärbehandlingar och lång konvalescens men tyvärr blev det aldrig så bra att hon skulle kunna ridas igen. Lova såldes som avelssto och kommer förhoppningsvis att bli mamma till många fina ponnyföl! Hon bor i nuläget på en gård i Blekinge.

Pooch

Mer info

Född 1994
Import Irland
Skimmel
C-ponny


Pooch är världens snällaste barnponny. Han är alltid ambassadör för ridskolan om man ska åka in till stan på ponnyridning till exempel. Om man går på Ströget en torsdagskväll en sommardag i Varberg så är det nog Pooch man hör gnägga mellan husen!

Pooch gick i pension sommaren 2017. Nu bor han hemma hos Johanna och Per Wigermo. Där har han lugna, sköna dagar som barnponny och sällskapsponny till Johannas häst.

Ming

Mer info

Född 1996
Import Danmark
Fux
165 cm


Stallets hoppstjärna! Har vunnit KM i hoppning flera gånger, det finns en anledning till att han hqar smeknamnet "proffessorn" av eleverna. Han blir alltid extra taggad när det står hinder i ridhuset, men han kan faktiskt gå fint i dressyr också. Särskilt om han får på kandaret, då känner han sig lite speciell..! Tyvärr tycker han inte om att åka transport så han tävlar mest på hemmaplan. Men 2012 bestämde han sig för att gå på transporten och vara med i Div 3 laget i hoppning, som kom 2:a i Halland!

Våren 2017 valde vi att pensionera Ming efter lång och trogen tjänst, tack för allt Ming! 

Palle

Mer info

Heter egentligen Monemohill Pal
född 2004
Imp. Irland
skäck
ca 157 cm


Palle flyttade till ridskolan i juli 2015. Han är redan ett proffs i ridskolevärlden då han har bott på två ridskolor i Sverige innan han nu kom till oss. Han är duktig på jobbet som ridskolehäst och trivs mycket bra med det, vi är glada att han har flyttat till oss för att förstärka vårt hästgäng. Palles styrka ligger i hoppningen där han tryggt lotsar runt ryttarna. Med en duktig ryttare går han fint även i dressyren. Lagom pigg och känslig att rida, kan ridas av alla. En charmig häst! 

Palle fick under hösten 2016 en spricka på skenbenet. Skadan ville inte läka och efter lång konvalescens lät vi honom somna in den 4/5 2017. 

Ronja

Mer info

Född 2000
Korsningsponny
Skimmel
D-ponny


Ronja är en jättefin D-ponny som köptes från en familj våren 2011. Hon började gå lektion och var snäll och lite het då och då! Tyvärr var Ronja med om en olycka i transporten och skadade ryggen. 
Hon fick då åka ut på landet för att vila och bli bättre.
Efter en lugn igångsättning under hösten 2011 kunde Ronja gå lektioner igen. Hon är ganska ranglåg och lite rädd för de andra hästarna och kan därför bli lite stressad på lektionerna. 

Ronja fick pensioneras från ridskolan under hösten 2016, hon trivs bra hos sina nya ägare där hon får varierat arbete med många skogsturer! 

Bobbo

Mer info

Heter egentligen Mr Pablo
Född 1994 
Connemara
Brun
maxad C-ponny


Har tävlat mycket i hoppning innan han kom till ridskolan 2008, under flera åt tävlade han upp till 1,10m. Ponny med bra psyke och otrolig hinderkänsla, och som går fint i dressyr när man får igång bakbensaktiviteten.

Bobbo fick problem med en allvarlig kolik som inte gav med sig och det fanns inget mer som vi eller vår veterinär kunde göra för att få honom bra, därför tvingades vi låta Bobbo somna in 12/1 2017. Bobbo hann bli hela 23 år och var under tiden på ridskolan en fantastisk både barnponny och läromästare!

Maya

Mer info

Heter egentligen May Day
Född 1998 e: D-day
SWB
Fux
162 cm


Känsligt sto som är en riktig läromästare i dressyr, där man får fin känsla i alla gångarter när man gör rätt. Hon har ingen bländande teknik i hoppningen men är väldigt lydig och hoppar med stadig rytm. Hon är lite kittlig, så man får rykta med en mjuk borste och stadiga tag, och hon har aldrig täcke på sig.

Tyvärr råkade Maya ut för en allvarlig senskada, prognosen för återhämtning var dålig så var vi tvungna att, med ålderns rätt, låta henne somna in i november 2016.

Filippa

Mer info

Född 2001
Knabstrupper 
ca 160 cm 
tigrerad
Imp. Danmark


Kom till ridskolan i juni 2014.
Hon har gått på ridskola tidigare och även fått 2 st föl. Hon är en ganska pigg dam som gillar både hoppning och dressyr.

Tyvärr fick Filippa problem med en lös benbit i ena kotleden. Vi testade operation och behandlingar men tyvärr hjälpte det inte. Eftersom hon inte skulle fungera som ridhäst såldes hon i oktober 2016 tillbaka till sin förra ägare för att få bli avelssto igen.

Britta

Mer info

Heter egentligen Kilcorbon Brigade
född 2006
Colourful Fields - Hazel Brook Irish Draugh
Skimmelskäck
ca 165 cm

Britta är en arbetsvillig häst som ger trevlig ridkänsla i både hoppning och dressyr. Hon har gjort många fina insatser som ridskolehäst och även som tävlingshäst på hoppbanan.

Tyvärr hade Britta en del problem med sin rygg som gjorde att hon inte fungerade på ridskolan när hon går med olika ryttare varje dag. Därför såldes hon i september 2016 till Anna Herder i Falkenberg.

Sack

Mer info

Heter egentligen Sackum Azyke
Född 1996
Brun
155 cm


Sack är en underbar häst med härlig livsglädje, speciellt i hoppningen! Sack blir vad du gör honom till. Allt beror på ryttaren. Han har tävlat i hoppning och dressyr på lokal nivå. Han kan ridas av både barn och vuxna.

Visste ni förresten att Sack är en renrasig knabstrupper??

Sack pensionerades sommaren 2016. Han flyttade då tillbaka till sina förra ägare i Frillesås, där vi önskar honom många härliga pensionärsår!

Miss Classic

Mer info

Heter egentligen Cartron Lisp
Född 1997
Import Irland
Mörkbrun
165 cm


Tävat 1,20 på Irland och 1,10 i Sverige. Pigg och härlig tjej som alltid gör sitt bästa. Trygg häst som kan gå alla typer av lektioner och som alltid ställer upp för sin ryttare!
Hon har varit ute på flera tävlingar både hopp och dressyr, med placeringar. 2012 vann hon både hopp- och dressyr-KM för ridskolehästar.

Miss Classic hade under de senaste åren en del besvär av sin spatt som hon tidigare varit problemfri från. Det visade sig att hon fungerar väl i annan miljö så sommaren 2016 flyttade hon ut till Johanna Wigermos stall lite utanför Varberg. Där är hon nu privatägd, bor på lösdrift och rids varierat men mest med härliga rundor i skogen. Hon är väldigt pigg och glad!

Nalle

Mer info

Heter egentligen Naghano LD
född 2007
e. Playtime - Maraton
SWB
valack
fux
ca 169 cm

Nalle flyttade till ridskolan i mars 2015. Han är en stor och ståtlig kille, glad och nyfiken på omvärlden. När han kom till oss var han mest riden i dressyr, så instruktörerna vidareutbildar honom i hoppning för att han så småningom ska kunna hoppa med eleverna. I dressyren ger han en mcyket fin känsla, är alltid mjuk och reglerbar och flyttar sig precis så som du ber honom. En riktig gummiboll!

Tyvärr visade det sig att Nalle hade en obotlig nervskada pga en defekt på halskotpelaren, detta orsakade rörelsestörningar och även balansproblem som inte var sunda. Nalle fick därför galoppera vidare till de evigt gröna ängarna i slutet av april, 2016...

Kingen

Mer info

Heter egentligen Coolin King
Vallack
Skimmel
Född 2007
Connemara


Kingen kom precis före sommaren 2011. Han var inte speciellt mycket hanterad och riden när han kom och lite vinglig som unghästar ofta är. Han reds lite av personal innan han fick gå ut på bete med alla de andra! Under hösten 2011 sattes igång av personal. Allt eftersom har han skolats in på lektionerna samtidigt som han fortsatt att vidareutbildas med hjälp av personalen och hans halvfodervärd. I dagsläget har han utvecklats till en fin ponny som nu kan gå de allra flesta typer av lektioner. Han är lydig i dressyr (duktig på skänkelvikningar!) och hoppar fint, särskilt när man får igång galoppen lite extra.

Kingen har sedan ett par år haft Alice Svensson som halvfodervärd. De har båda utvecklats mycket under denna tid och den 14 juni 2014 blev Kingen Alices alldeles egna ponny!! Kingen kommer stå kvar i ridskolestallet och hyras in på ridaskolan under ett par dagar i veckan. Vi önskar Alice och Kingen lycka till på tävlingsbanorna!

Kingen ägs fortfarande av Alice men flyttarde från ridskolan i slutet av april 2016.

Milly

Mer info

f. 2007
e. Moy Hazy Cove  ue. Cloonisle Cashel
Connemara
Imp. Irland
skimmel 
D-ponny, ca 146 cm


Milly är en söt och snäll ponny! Hon är ganska ny på ridskolan så vi känner henne inte så väl ännu. Hon har under sin korta tid här utvecklats mycket i framför allt dressyren, där hon nu kan vara riktigt trevlig. Hoppningen har hon varit duktig på ända från början!

Efter en tid på ridskolan visade sig Millt vara lite väl busig, så vi valde att låta henne flytta till ett annat hem!

Dreamboy

Mer info

Född 2004
e. Crossdrum Spurs  ue. Whitehall Bridge
Imp. Irland
Skäck
162 cm


Dreamboy kom till oss hösten 2012, från en annan ridskola. En go och glad kille med tre mjuka gångarter. Kan protestera lite om man kräver för mycket och blir för hård i handen. Han är en utmärkt häst för att lära sig rida med kvicka skänklar och mjuk känslig hand, då blir han jättefin! Han tycker om att hoppa och är redan mångas favorit. Han har deltagit i ridskolans div.3-lag under VT-13 och hittills hoppat 1 m felfritt på tävling!

Dreamboy såldes hösten 2015 till Elin Hammarström. Han bor numrea på hennes gård strax utanför Varberg där han har ett härligt liv och rids av Elin och hennes mamma.

Prince

Mer info

Heter egentligen Doonadoba Prince
Född 2008
Irländsk import som flyttade till ridskolan sommaren 2014.
D-ponny
Svart

Prince är en jättefin ponny men som tyvärr inte passade så bra som ridskoleponny. Han flyttade därför tillbaka till sina förra ägare i Borås våren 2015.

Kentucky

Mer info

Född 1990 e: Tabun
165 cm 
Fullblod
Brun


Stallets äldsta häst, men det är lätt att glömma bort, Kenta anser att åldern endast är en siffra. En go häst som gärna sprallar till om han får tillfälle,särskilt när han får galoppera ute på fälten. Är i sitt esse då han får hoppa en bana med många byten. Kenta har dom snällaste ögonen av hästarna i stallet. Han har bott på ridskolan i många många år och trivs jättebra med sitt jobb. Innan han kom till ridskolan var han fälttävlanshäst, gissa varför han är så lycklig när han får hoppa terränghinder?! 

Visste ni att Kenta var vansinnigt kär i Alexia? När hon flyttade bytte han dock kärlek till Loppan, och var minst lika kär i henne. Han var beredd att vakta dem med sitt liv. Om man undrar vad det var för oväsen när Alexia/Loppan lämnade stallet så är det Kenta som precis tror att han har blivit hingst! 

I februari 2015 försämrades tyvärr Kentas hälsa snabbt, han fick utspridda knölar/tumörer över kroppen som till slut växte väldigt snabbt. Vi beslutade därför att den 10 februari 2015 låta Kenta somna in efter många år som fantastisk ridskolehäst!

Lantino

Mer info

Född 2005
e. Landsieger u. Lantina
Import Tyskland
Hannoveranare
Brun
170 cm


Kom från Danmark januari 2010 Positiv och härlig både i dressyr och hoppning. Grymt sött huvud!

Lantino har varit ute och tävlat en del i hoppning. clear round 1.10 med Charlotte Wettberg. Ingen av dem hade tidigare tävlat den höjden! Under våren 2013 va han med i ridskolans Div.3-lag i hoppning.

Kotten

Mer info

Heter egentligen Contach
Född 2004
e. Lambourgini - Robbin
Fux


Kotten köptes i januari/februari 2013 och reds och vidareutbildades då i några månader av Charlotte W. Efter sommarbetet var det dags för honom att jobba heltid på ridskolan, vilket visade sig passa honom bra. I början förstod han inte riktigt vad alla ryttare menade och när det kom till hoppning så hoppade han ungefär 5 gånger så högt som hindret var. Under hösten har han utvecklats massor, framför allt i hoppningen, och börjar få ordning på fötterna och dessutom har han insett att man faktiskt inte behöver hoppaså himla högt över bommarna. Han blev tvåa i Hopp-KM hösten 2013, snacka om utveckling! Han är även ute och tävlar med våra elever på lokala hopptävlingar. 

Han är väldigt mysig i stallet, gillar verkligen när man pysslar med honom och ofta ser man hur blundar och somnar till när eleverna borstar honom!

Vintern 2015 såldes han till Gerda Jalmarsson (som ridit i tävlingsgruuppen och tävlar honom). Tanken är att de ska få en rolig karriär tillsammans på tävlingsbanorna, vi önskar dem lycka till!

Äpplet

Mer info

Äpplet heter egentligen Munsboro Dapple och är en skimmel C-ponny. Äpplet ägs av Smilla Sandell och Nea Ivarsson, som också rider och håller till på ridskolan. Äpplet har tävlat väldigt mycket, framför allt i fälttävlan (där det ingår både hoppning, dressyr och terränghoppning) Han är alltid pigg och lydig. Äpplet står i ridskolestallet och lånas ibland in till enstaka lektioner. Hösten 2014 bytte Äpplet stall så han finns inte längre hos oss på ridskolan. Hans ägare är dock flitiga med att träna för ridskolans instruktörer så man kan fortfarande stöta på Äpplet på Kvarnagården då och då!

Bongo

Mer info

Född 2000
D-ponny
Import Holland
Isabellfärgad
146 cm


Härlig ponny som kom till ridskolan hösten 2010. Pigg och kan vara lite busig ibland, men kan gå fint i dressyr och hoppar riktigt bra!
Under hösten har han varit ute och tävlat i hoppning upp till 80 cm med bra resultat.

Bongo såldes 20140614 till Wilma Samuelsson som länge varit en elev på ridskolan. Vi önskar Wilma och Bongo lycka till!!

Kordero

Mer info

f-2006
Imp Lettland
175 cm
Mörkbrun


Yngre häst som tidigare utbildats av Anna Larsson i tävlingsgruppen och Johanna Wigermo sedan han kom hösten 2010. Är med på lektioner på olika nivåer. Han är otroligt snäll och går från klarhet till klarhet i både hoppning och dressyr. Ger en fin känsla och är ganska lättriden trots sin storlek och unga ålder. 

Det visade sig att Kordero inte var optimal för livet på ridskolan och han såldes därför under våren 2014. Idag bor han i ett stall i Tvååker.

Alexia

Mer info

Brun
f-2000
Svenkt varmblod
e: Montgomery ue: Irco Mena
170 cm


Alexia kom den 5 feb 2011 från Skara där hon har gått lite på ridskola, haft ett föl och tävlat hoppning. 
Alexia hade fina poäng på treårstestet och blev klass 1 som dressyrsto. Hontävlades upp till 1,20m som 5-åring och såldes sedan till ridskolan utanför Skara. Hon har bra hoppteknik, men som hennes förra ägare sa "Hon hoppar bara höga hinder när det passar henne". Ett typiskt sto med andra ord...! Ridbar i dressyr och ger en bra känsla i både dressyr och hoppning. 

Har flyttat till Laholm och en framtida karriär som avelssto. Update; Alexia har nu fått ett föl och har dessutom flyttat tillbaka till sin uppfödare i Skara där hon kommer få fortsätta livet som avelssto!

Lukas

Mer info

Född 2007
Fux
Vallack
Ca 153 cm


Lukas är en mycket trevlig lite storhäst med underbart temperament. Tyvärr hade han en lite för känslig rygg för att må bra som ridskolehäst. Han såldes därför till en av våra dåvarande elever på ridskolan.

Viada

Mer info

Född 1993
e. Vâgners-Artiks
Import Lettland
Brun


Viada är en fin och trygg häst med lite motor, speciellt i hoppningen. Hon har varit ute och tävlat hoppning 1 m med bra resultat. Viada är en mycket klok & snäll dam!

Tyvärr skadade sig Viada under sommarbete 2013 och har därför vilat under hela HT13. Vi hoppas att vilan gör susen och att vi snart får se Viada på lektionerna igen, hon saknar att arbeta! I dagsläget så uppskattar hon när stalltjejerna borstar & myser med henne i stallet, och när stallvärdinnorna tar ut henne på promenad!

Viada ådrog sig en senskada sommaren 2013, hon fick då bli pensionär och flyttat ut på landet. Hon trivs jättebra med det nya livet. Tyvärr blev Viada sjuk våren 2015 och fick därmed somna in.

Wrecker

Mer info

Född 1998 i England
New Forest
Mörkbrun
D-ponny


Kom till oss hösten 2009 från Danmark. Trivs med ryttare som har mjuk hand och är lugna i både ridning och hantering. Kan hoppa bra och högt med duktiga ryttare, blir dock lite pigg då han tycker att det är så kul! Wrecker har blivit privathäst och trivs utmärkt.

Ricki

Mer info

Heter egentligen Munsboro Ricki
Född 2002
Import Irland
Brun
Irländsk sportponny


Han kom till oss våren 2012. Ricki är som en stor häst i litet format. Han har tävlat mycket i hoppning innan han kom till oss, både i Sverige och Irland. På Irland har han hoppat upp till 1.20 cm. Under hösten har han varit ute och tävlat med våra duktiga elever med bra resultat. Ricki är nu på de evigt gröna ängarna och betar. Han är saknad av många.

Mangan

Mer info

Heter egentligen Leukiposs
Född 1999 
Svenskt varmblod
e: Leuthen
Brun
172 cm


Mangan köptes in som 5-åring från Magnus Dyrendal. Han hade då precis startat 1.20 hoppning som för att försöka kvala in till Breeders. Han gick inte vidare, vilket är tur, för annars hade vi nog inte fått köpa honom! Kallas för Mangan för att han kommer från Magnus.
Mangan har en nervsjukdom som heter shivering och som gör att han skakar lite i bakbenen när man lyfter dem. Det är inget farligt och han har inte ont av det, men det kan verka lite konstigt när man ska kratsa hovarna.
Mangan är en ridbar och ganska känlig häst, som är populär på klubbtävlingarna i hoppning. Har även varit ute på lite tävlingar tillsammans med Johanna Wigermo och hoppat upp till 1.10. Mangan fick problem med en skada och bor nu i Skåne där han lever ett härligt liv som promenadhäst!

Johnny

Mer info

Heter egentligen Johnny Five
Född 2003
Valack
Mörkbrun
167 cm
e: New Balance


Uppfödd på Lindhovs gård utanför Varberg
Johnny köptes in sommaren 2011 från Amanda Ericksson. Johnny har tävlt 1.20 i hoppning och är väldigt snäll. Johanna red honom ett tag innan han köptes till ridskolan och tävlade då upp till 1,10 hoppning. Har lite svårt att koordinera sina något långa bakben och behöver en ryttare som kan parera och aktiviera dem med skänklarna för att komma till riktigt bra jobb. Kan då göra både byten och skolor hur bra som helst. Mjuk och smidig i kroppen. 

Johnny har bytt "arbetsplats" till Ridgymnasiet.

Mona

Mer info

Född 1991
Import Irland
Skimmel
D-ponny


Supermysig och oftast lydig ponny. Plockat hem många rosetter i hoppning med eleverna. Är många barns favorit och lär många att rida! Hon gillar Archie och är gärna med honom i hagen!

Mona har fått gå i pension och flyttat till Vilma i Borås.

Howie

Mer info

Född 2005
Import Danmark
Isabellfärgad
D-ponny


Howie är nästan som en storhäst att rida och därför en bra övergångsponny. Går fint i dressyr och har fin hoppteknik (ibland hoppar han lite FÖR högt...) Snäll att rida ute själv och i grupp. Kom till ridskolan som 4-åring sommaren 2009, tillsammans med Abbey. 

Howie passade inte riktigt för livet på ridskolan och har nu flyttat till nya ägare. 

Eilert

Mer info

Född 1995
Import Lettland
Brun
175 cm

Härlig häst med glimten i ögat. Kan gå väldigt fint i bäde hoppning och dressyr. Tycker inte om att vara själv i manegen. Störst är inte alltid modigast! Går även en del med en elev på Sveriges Ridgymnasium och de trivs väldigt bra tillsammans!

Såldes 20120616 till Annelie i Mariestad för att gå lättare ridning, få stor box och många nya hästkompisar! Tyvärr drabbades Eilert hastigt av kraftig spatt snart efter att han flyttat från oss. Han hade ont av det och därför fick han vandra vidare till de evigt gröna ängarna.

Armani

Mer info

Född 1997
Okänd härstamning
Connemarakorsning 
Skimmel


Den 26.7 2012 lämnade en av våra bästa ridskolehästar livet här på jorden, för att galoppera vidare på de sju gröna ängarna. Armani hade tumörer i tarmarna som gjorde att han inte kunde få ut sin avföring och detta kunde han givetvis inte leva med. Armani har varit på ridskolan sedan han var 4 år och uppskattats av elever från nybörjarnivå upp till tävlingsgrupper. Han gjorde alltid ett bra jobb och var en riktig trotjänare. Han kommer vara saknad av oss alla

Flash

Mer info

Heter egentligen Little Mount Bailey
Född 1996 
Connemaraponny 
Borkfärgad
D-ponny


Flash flyttade våren 2012 och bor nu på en gård strax utanför Varberg.

Zorro

Mer info

f-1990
Mörkbrun
Imp Danmark
168 cm


En stadig herre som tävlat en del i dressyr. Gillar att mysa i spiltan och är ledare i hagen (tillsammans med den allierade Ming). Är lite skumpig i traven och hoppar inte så högt, men gör allt man ber honom om, bara man gör på rätt sätt!

Zorro har nu flyttat hem till våra gamla elever Annie och Julia och deras mamma! De har en gård utanför Varberg och ett litet gäng med hästar. Han verkar trivas bra och de skickar små hälsningar från honom med jämna mellanrum!

Valentino

Mer info

f-1991
Fux
Svenskt varmblod


Trygg läromästare som alla rädda ryttare får bra självförtroende på. Stadig häst som alltid gör sitt bästa för sin ryttare. Har gått på ridskolan länge och kan alla rutiner och övningar utantill. En riktig gentleman!
Pensionerades januari 2012 och bor nu i Sjöbo i Skåne.

Pedro

Mer info

Pedro var hos oss i ett år ungefär och blev många barns lilla favorit! Han lärde sig fort att hoppa och göra olika dressyrmoment som han inte var så bra på när han kom. Tyvärr så trivdes Pedro inte så bra på ridskolan utan såldes til en av våra elever. De trivs nu jättebra ihop och han har det så bra!

Vitus

Mer info

Vitus var en väldigt go och speciell häst. Han kunde vara fruktansvärt lat och ibland pigg och bockig! Det var dock något som gjorde att han aldrig mådde riktigt bra. Han var ständigt lös i magen trots behandling med vanliga och ovanliga mediciner. Han hade troligtvis magsår som han fått i mycket unga år. Han fick även andra problem som antagligen kom från varandra. Efter ett långt försök till att bli frisk fick han tillslut åka till himlen. Tack Vitus för de goa stunder du gett oss!